Mâncați porumb fiert! (Benficii)
Beneficiile neştiute ale porumbului fiert: previne cancerul, protejează inima, ajută la îmbunătăţirea vederii
Porumbul fiert sau copt reprezintă un deliciu al sezonului. Dincolo de gustul bun, medicii recomandă consumul de porumb fiert ca pe un adevărat medicament natural de sezon care ajută în lupta împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea şi sistemul osos şi ajută la memorie.
Porumbul fiert este considerat un adevărat medicament de sezon. Pe lângă faptul că este foarte gustos, porumbul dulce are efecte uimitoare asupra sănătăţii organismului. Conţine vitamine importante pentru buna funcţionare a organismului, este un excelent antioxidant şi nu îngraşă. Spre deosebire de alte legume care, în urma fierberii îşi pierd proprietăţile, porumbul şi le păstrează chiar şi după fierbere.
„Vitaminele şi aminoacizii din porumb se păstrează şi după fierbere. Conţine vitamina A care ajută la imunitate şi vedere. Conţine vitamina E care ajută la buna funcţionare a inimii. Conţine foarte mulţi nutrienţi”. Important pentru sănătate este şi acidul folic din compoziţie, confirmă medicul de familie Radu Bulumac.
Cercetările efectuate de specialişti au arătat că porumbul fiert protejează inima şi vederea şi previne cancerul.
Luptă cu cancerul
În compoziţia porumbului există criptoxantina, o substanta benefica pentru organism. Studiile au arătat că alimentele care au în compoziţie criptoxantina ţin la distanţă cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase.
Thiamina este o altă substanţă aflată în compoziţia porumbului, cu beneficii asupra sănătăţii. Substanţa ajută la buna funcţionare a creierului şi se spune că ar îmbunătăţi gândirea. Porumbul fiert sau copt devine astfel un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.
Scade riscul de infarct
Porumbul fiert este bogat în acid folic, bun penru menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şii a inimii. Acidul folic reduce riscul bolilor de inimă şi scade riscul de infarct. Studiile efectuate de cercetători au arătat că persoanele care consumă în mod regulat porumb fiert prezintă un risc de infarct scăzut cu 10% faţă de persoanele care nu consumă porumb fiert. O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.
Bogat în fibre, bun diuretic
Datorită cantităţii mari de fibre din compoziţie, porumbul fiert este un aliment care ajută la reglarea tranzitului intestinal. Este un bun diuretic şi este recomandat persoanelor care au probleme cu constipaţia.
(Sursa: adevarul.ro)






