👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
16 septembrie 2024
Hrană pentru... trup

Despre banane…

  • 18 august 2014
  • Citești în 2 minute
  • 60 Vizualizări

IMG_5926.JPG
(Sursa poza: fructe.org)

O banana pe zi te tine departe de doctor. Care sunt beneficiile imense ale acestui fruct

Se zice ca un mar pe zi te tine departe de doctor. Ei bine, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si de doua ori mai multe vitamine si minerale. Sunt, totodata, bogate in potasiu si fibre. Iata de ce e bine sa le mananci in fiecare zi.

Iti dau energie maxima si de durata

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti da un boost de energie instantaneu, care dureaza. Expertii in nutritie au remarcat ca o singura banana este suficienta cat sa sustina un efort fizic intens de 90 minute. Nici nu e de mirare ca este fructul preferat al sportivilor de performanta.

Lupta cu anemia

Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.

Amelioreaza tensiunea arteriala

Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala. Efectele sunt atat de puternice incat Food and Drug Administration (FDA) a permis producatorilor de banane sa promoveze oficial beneficiile asupra corpului.

Te scapa de constipatie

Bogate in fibre si prebiotice, bananele ajuta sa restabilirea unei activitati normale ale sistemului digestiv si te trateaza fara sa fii nevoit sa apelezi la laxative.

Calmeaza arsurile la stomac

Bananele au efect antiacid, asa ca le poti consuma ori de cate ori te doare stomacul.

Calmeaza piscaturile de tantari

Inainte sa folosesti o crema, incearca sa freci zona afectata cu o coaja de banana. Persoanele care au incercat aceasta metoda au marturisit ca le-a calmat iritatia.

Ulcer

Bananele sunt folosite ca alimente dietetice impotriva bolilor digestive, in special a ulcerului. Textura moale actioneaza ca un pansament, reduce iritatiile si neutralizeaza aciditatea din stomac.

Sursa: worldobserveronline.com