👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
17 iulie 2024
Articole

Un dar pentru noi…

  • 18 noiembrie 2013
  • Citești în 3 minute
  • 29 Vizualizări

20131118-120442.jpg

Am fost CREAȚI de Dumnezeu cu un SCOP. Ne-a CHEMAT Dumnezeu pentru o SLUJBĂ.

Murdari de păcatele lumii am fost CURĂȚIȚI prin SÂNGE. Pentru fiecare dintre noi există un plan, în care suntem CUPRINȘI, toți cei ce am acceptat SACRIFICIUL Domnului Isus!
Suntem cu toți CREȘTINI! Urmași ai lui Hristos, lucrători în Împărăție, pentru Împărat!
Pentru a fi eficienți, Dumnezeu, în dragostea Lui, ne-a pregătit pentru lucrare…In Ioan 14:13 Cuvântul Scripturii spune: ” şi eu îl voi ruga pe Tatăl, iar el vă va da un alt Mângâietor ca să fie cu voi pentru totdeauna” (Noul Testament, traducerea Catolică) cuvântul Parákletos vine de la verbul parakalein şi înseamnă:
1) în greaca profană: asistent legal, avocat al apărării.
2) cel care dă bucurie, consolator, mângâietor, referindu-se, în mod special, la bucuria mesianică;
3) în Noul Testament: învăţător, referindu-se la predica profetică a apostolilor, asistaţi de Duhul Sfânt;
4) în Evanghelia după Ioan: Parákletos este Duhul Sfânt care continuă predica profetică a lui Isus şi misiunea lui, determinând pe fiecare să accepte mântuirea şi dăruind bucuria mesianică.

Duhul Sfânt este Persoană, deoarece El are raţiune, sentimente şi voinţă. Duhul Sfânt gândeşte şi cunoaşte (1 Corinteni 2:10). Duhul Sfânt poate fi întristat (Efeseni 4:30). Duhul Sfânt mijloceşte pentru noi (Romani 8:26-27). Duhul Sfânt ia decizii conform cu voia Sa (1 Corinteni 12:7-11).
Duhul Sfânt este Dumnezeu, a treia “Persoană” a Trinităţii. Fiind Dumnezeu, Duhul Sfânt poate cu adevărat să îndeplinească rolul de Mângâietor şi Călăuzitor despre care Isus a promis că va fi (Ioan 14:16,26; 15:26)
Lucrarea Duhului Sfânt, în viața credincioșilor este complexă, completă.
Această lucrare începe la convertire, în momentul când omul este convins că trebuie să accepte oferta lui Dumnezeu pentru el și continuă până în momentul cànd credinciosul părăsește pământul. O lucrare supranaturală, despre care Biblia vorbește este: BOTEZUL CU (ÎN) DUHUL SFÂNT.
Acesta este un Adevăr. O experiență personală, puternică, purificatoare, ce ne deschide inima spre o părtășie cu Dumnezeu.
Acest adevăr este:
• contestat de cei care nu cred Biblia în totalitate. Sunt gata să reinterpreteze adevarul, să adauge sau sa scoată, sa minimalizeze… De dragul păreri lor personale.
• contrar unor doctrine omenești, Biblia, Faptele Apostolilor vorbește despre BOTEZUL CU (ÎN) DUHUL SFÂNT. Sunt dovezi. Sunt descrise condițiile, sunt arătate urmările botezului în viața credinciosului, modalitățile în care este primit. Cu alte cuvinte BOTEZUL CU (ÎN) DUHUL SFÂNT este un subiect biblic bine structurat și mai ales reprezentat în Biblie.
• nu este o Invenție omeneasca ci este o Intervenție supranaturală
• nu este o Doctrină umană concepută de un teolog celebru este o Dovadă a puteri lui Dumnezeu BOTEZUL CU (ÎN) DUHUL SFÂNT, este o experiența:
•REALĂ
•REPETABILĂ
•REVELATOARE
Un dar minunat pregătit de Dumnezeu pentru noi…
Cu dragoste,
Ciprian Bârsan

Articolul anterior

Următorul articol