PUTEREA CUVÂNTULUI ROSTIT
BIBLIA, un conglomerat de cuvinte inspirate de Dumnezeu, puse împreună ce revelează caracterul, persoana și voia Sa.
Puterea Cuvântului stă în folosirea lui, crezându-l și împlinindu-l.
În general cuvântul este o armă puternică ce produce bine sau rău. El este inocent și fără putere când stă în cărți și dicționare necitite și nefolosite dar puternic în mintea și pe limba celui care știe cum să-l folosească la bine sau la rău.
Cuvântul are putere să dezbine sau să pună oamenii împreună, să stârnească ură sau să producă iubire. La baza adevărului sau minciunii stă cuvântul. Dumnezeu a creat prin rostirea cuvântului lumea, universul, viața. În viață nu contează câte cuvinte “sfinte” rostești sau citești ele nu-ți folosesc la nimic dacă nu le folosești puterea prin împlinire.
“Ferice de cei ce ascultă și împlinesc Cuvintele vieții”spunea Isus. Dacă am înțelege că cuvintele potrivite valorează mult dar costă puțin, le-am folosi mai des. Cuvintele descoperă secretul intereselor, taina interiorului inimii căci “din prisosul inimii vorbește gura”. Mulți oameni folosesc cuvântul în loc de mască. “Politically correct” a devenit scuza fățărniciei, compromisului, vieții cu două fețe, lipsei de onestitate și curaj.
În ultima vreme Cuvântul lui Dumnezeu este schimbat cu un cuvânt omenesc fără putere, fără inspirație divină. Cuvintele sunt cameleoni ce reflectă culoarea inimii din care ies. Cuvintele pot fi iertate dar nu uitate, să avem grijă cum le folosim. Deseori, conflictele încep când un om nu spune clar ce are de spus sau când cel ce a a auzit, neînțelegând, nu pune întrebarea “ce ai avut în vedere” ci trage concluzii pripite. Trebuie să fim atenți ce spunem. Putem rosti ceva ce poate răni în câteva secunde dar peste ani rana să fie tot acolo. Un os frânt se vindecă mai ușor decât o inimă frântă.
Sunt cuvinte pe cale de dispariție dar care sunt indispensabile pentru trăirea în armonie într-o comunitate: “recunosc că am greșit”, “bravo, ai reușit”, “care e părerea ta?”, “te rog frumos”, “iartă-mă “, “te iert”, “îmi pare rău “, “tu poți”, “pot să te ajut cu ceva?”, “mulțumesc”, “apreciez ceea ce ai făcut “, “sunt alături de tine”, “va fi bine”.
GÂNDUL ZILEI: GÂNDEȘTI CE SPUI SAU VORBEȘTI PE NEGÂNDITE? CE ROL ARE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ÎN CUVÂNTUL ROSTIT DE TINE?