👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
18 iulie 2024
Articole

Pledoarie pentru ITP

  • 22 noiembrie 2013
  • Citești în 3 minute
  • 27 Vizualizări

20131122-074556.jpg

Puterea Bisericii nu stă în mulțimea credincioșilor, cu toate că biserica este singura instituție la care nu se scade numărul membrilor prin moartea fizică, pentru că ei continuă să existe în Împărăție, pentru Împărat!

Acumularea de valori materiale, nu aduce putere! Adevarata putere ne este dăruită atunci când ne înțelegem MENIREA, când depunem MĂRTURIA în fața tuturor! Când credincioșii înțeleg că și-au primit MANDATUL!

Odată acceptată chemarea, credinciosul intră într-un proces ce durează întreaga viață.
• Puterea o primim când acceptam că Dumnezeu vrea să ne ÎNVEȚE!
• Puterea o păstrăm atunci când ne lăsăm ÎNVĂȚAȚI. Ucenici au avut harul de a fi încadrați în școală, școala Domnului Isus!

În acest proces al pregătirii lor, au fost ÎNVĂȚAȚI, EXAMINAȚI, ÎNCURAJAȚI, ASISTAȚI, CIZELAȚI.

În Școala Domnului, s-a pus accentul pe INFORMAȚIE dar și pe PRACTICĂ!
O biserică puternică este formată din oameni PREGĂTIȚI, oameni care sunt gata!
INSTITUTUL TEOLOGIC PENTICOSTAL este o școală BIBLICĂ având menirea de a pregăti ucenicii pentru Lucrare.

Este școala în care m-a format, care a investit în mine, care m-a încurajat, care m-a ajutat să fiu eficient în slujire. Iată, mai jos, mesajul extraordinar rostit de fratele Pastor Prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu:
„I.T.P. este o instituţie de învăţământ superior confesional, acreditată prin lege, fiind atât parte a sistemului naţional de învăţământ, cât şi parte componentă a Cultului Creştin Penticostal din România. Aceste două calităţi distincte ale institutului nostru constituie totodată două imperative, unul pastoral şi altul academic, în virtutea cărora ne propunem să îmbinăm pasiunea pentru Hristos şi excelenţa academică.

I.T.P. este singura instituţie penticostală care asigură cursuri de pregătire pastorală de-a lungul unei perioade de patru ani, finalizaţi printr-un examen în urma căruia absolvenţii devin licenţiaţi.

La nivel academic, urmărim dezvoltarea unui mediu de reflecţie teologică matură, de dezbatere informată şi de interacţiune fecundă cu celelalte confesiuni şi denominaţiuni creştine, din perspectiva distinctă a identităţii noastre penticostale. Prin simpozioanele ştiinţifice organizate şi prin parteneriatele cu alte instituţiile teologice de prestigiu, Institutul Teologic Penticostal urmăreşte să-i echipeze pe studenţi cu o solidă bază biblică şi teologică pentru a răspunde situaţiilor complexe de viaţă pe care le creează societatea prezentului.

În acord cu nevoile Bisericii Penticostale, le oferim actualilor şi viitorilor studenţi un mediu spiritual şi academic propice, formarea caracterului sub îndrumarea unor cadre didactice tinere şi cu mult potenţial, aportul unor profesori vizitatori importanţi şi posibilitatea unei slujiri pastorale în biserici, prin parteneriatele încheiate cu bisericile locale.”

Iubesc ITP-ul! Asta mă face sa-mi doresc să răsplătesc investiția, investind la rândul meu în cei ce studiază acum, acolo.

Doamne ajuta-mă!

Articolul anterior

Următorul articol

1 Comentariu

  • Dragă Ciprian, ma bucur sa descopar ca ai intrat si tu in lumea bloggerilor…, fi bine venit 😉

Comentariile sunt dezactivate.