👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
17 iulie 2024
Articole

Înţelege inima păstorului tău şi roagă-te pentru el!

 • 27 mai 2014
 • 28 Vizualizări

0 Comentarii

 • Intrebarile cu care multi dintre noi ne confruntam, in momente de rascruce, sunt comune si nu intotdeauna de natura duhovniceasca. Punem mereu in asemenea momente o balanta inaintea noastra si punem pierderile de o parte si castigurile de alta si atunci credem ca luam o hotarare „inteleapta”. Gresit, cred eu, avand in vedere ca un serv ales de Domnul este de multe ori singur pentru ca intelege ca slujirea lui este in primul rand pentru Dumnezeu. Exista un pret care trebuie platit, negresit, dar roadele slujirii necompromise catre Dumnezeu au intotdeauna consecinte eterne. Hmm… Ce-ar fii daca am puted sta de vorba cu proorocul Ieremia pe tema asta?
  Problemele cele mai mari se isca atunci cand slujirea servului este risipita pe orizontala care atrage tot felul de criterii relative dupa ea… Este drept ca suntem chemati sa ne slujim unii altora dar numai sub umbrela slujirii lui Dumnezeu in primul rand. Pastorul se confrunta cu probleme de genul: ce se va intampla daca omul cu influenta pleaca sau daca omul care contribuie substantial la finantarea lucrarii pleaca? Intrebari legitime dar care nu pot justifica un compromis. Lucrarea este a Domnului si prin ascultare de El si numai prin ascultare de El, lucrarea va propasi.
  Pavel apostolul se adreseaza corintenilor referitor la desbinarile de acolo declarand solutia:
  „1. Cat despre mine, fratilor, cand am venit la voi, n-am venit sa va vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau intelepciune stralucita.
  2. Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos, si pe El rastignit.” (1Cor)

Comentariile sunt dezactivate.