👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
12 iulie 2024
Articole

INFLUENCERI, O CHEMARE LA AUTOEVALUARE!

  • 29 decembrie 2023
  • Citești în 2 minute
  • 215 Vizualizări

Că tot se apropie sfârșitul de an, cred că e potrivit să facem diverse (auto)evaluări, în speranța că putem persevera în ce facem bine și putem schimba/repara diverse „goluri” din caracter. Mediul online este lumea așa-numiților „influenceri”. Nu știu exact cum să-i definesc, dar, în orice caz, sunt persoane „cu influență”, oameni care au urmăritori, sunt formatori de opinie, purtători de stindard.

Nu am urmărit îndeaproape ce zice unul și altul (e nevoie de timp pentru așa ceva!) dar, atât cât am văzut, semnalele nu sunt foarte ok. Observ o creștere tot mai mare în agresivitate, în aroganță și autosuficiență din partea unor persoane „reper”. În urma lor, prind viață comunități de „urmăritori” gata să-i imite (evident, nu cu același talent!) devenind și ei tot mai caustici, mai radicali și mai bucuroși să câștige o dezbatere decât să-i ajute pe semeni.

Am convingerea că cea mai bună influență este în direcția dragostei și cea mai valoroasă moștenire pe care o putem lăsa este o moștenire a iubirii. Ar fi grozav ca pe acolo pe unde trec „influencerii” să miroasă a pace, a iubire, a lepădare de sine, a răbdare, a pocăință. Din păcate, din multe tastaturi ies alte miresme.

Dragi influenceri, nu uitați că există viață și dincolo de Facebook, nu uitați că unii iau în serios tot ce spuneți și că se radicalizează sectar! Nu uitați că Biblia vorbește enorm de mult despre cumpătare și că Evangheliile și epistolele pastorale predomină față de genul apocaliptic.

Poate anul 2024 va fi mai pașnic. Doamne ajută!

Costel Ghioancă