👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
17 iulie 2024
Articole

Hristos în noi, nădejdea Slavei!

  • 29 decembrie 2023
  • Citești în 2 minute
  • 238 Vizualizări

Când au venit ucenicii lui Ioan botezătorul să-L întrebe pe Hristos dacă este Mesia sau nu, Isus le-a răspuns:

„Orbii își capătă vederea, șchiopii umblă, leproșii sunt curăţiţi, surzii aud, morţii înviază, și săracilor li se propovăduiește Evanghelia.”

După ce am împărțit sute de cadouri prin ajutorul celor de la samaritan’s purse (occ), Lucian Balanescu, Sami Tuțac și alții, am înțeles mai bine răspunsul Lui Hristos pentru Ioan botezătorul. Trag câteva concluzii în urma acțiunilor noastre. Sunt ale mele, nu le generalizez și nu impun nimănui să facă la fel.

  1. Oameni necăjiți, loviți de soartă, bolnavi și săraci primesc mult mai bine Evanghelia decât cei care o duc bine. În satele și cătunele sărace din Dobrogea încăperile, unde ne-am desfășurat activitățile, erau neîncăpătoare. Sute și sute de oameni cu copiii de mână au venit să primească un cadou și să asculte vestea bună!
  2. Am mai văzut că acolo unde oamenii o duc binișor nu prea există deschidere pentru Evanghelie. Confortul și liniștea zilei de mâine îi îndepărtează pe oameni de cele sfinte. Nu pe toți, dar pe cei mai mulți da!
  3. De aceea, cred cu tărie, că pe noi, cei din Medgidia, Dumnezeu ne-a chemat să vestim Evanghelia săracilor, fără să-i neglijăm pe ceilalți!

Sunt mulți oameni care așteaptă o pâine caldă, un cuvânt de încurajare, o mângâiere și o Veste Bună.

Și-n anul 2024 vom face la fel. De luni până vineri vom da o masă caldă la orfani și la văduve, vom predica pe Hristos Cel Răstignit. Vom folosi ușile deschise prin Duhul Sfânt!

Hristos în noi, nădejdea Slavei!

Sali Sabri