👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
12 iulie 2024
Articole

Hrană pentru trup…

  • 12 noiembrie 2013
  • Citești în 2 minute
  • 27 Vizualizări

20131112-134345.jpg

Conform unor surse laice, mâncarea sau hrana reprezintă orice substanță, de obicei compusă din carbohidrați, grăsimi și proteine care este consumată de către animale sau de către oameni fie în scopul: metabolizării în energie, fie doar pentru plăcerea gustativă. Substanțele comestibile se mai numesc alimente.

Mâncarea vine în general fie din sursă vegetală, fie din sursă animală, fie minerală. Mâncarea variază după cultură, nație, popor, dar și poziția geografică și este obținută prin activități precum cultivarea (în cazul plantelor), a creșterii animalelor, pescuitul, mai rar vânarea animalelor sălbatice.

Mâncăm sănătos sau nu, zilnic. O facem pe fugă sau o savurăm! Un trup sănătos aduce inevitabil putere spirituală. Mâncarea e necesară, vitală pentru trup, de aceea mi-am propus să vă împărtășesc câteva din rețetele, preparate, reinventate și gătite pentru cei dragi.
Deci poftă bună!
Pentru azi fasole verde cu ciocănele de pui
Ingrediente:
-500 g fasole păstăi verde (proaspătă sau din conservă)
-500 g ciocănele pui
-o legătură de ceapă verde
-ulei de măsline (2 linguri)
-100g smântână de gătit
-câteva roși uscate
-condimente (sare, piper) după gust
Mod de preparare:
Ceapa se călește, alături de ciocănele de pui, se pune aproximativ 1kg de apă se fierbe acoperind vasul timp de 5-10 minute apoi se pune fasolea și roșiile uscate, se lăsa la foc mic încă 5-7 minute, se condimentează după gust se pune smântână de gătit se stige focul și gata!
Rapid și mai ales gustos!
Poftă bună!

Articolul anterior

Următorul articol