👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
07 decembrie 2024
Articole

Hrană pentru…trup (5)

  • 14 februarie 2014
  • Citești în 2 minute
  • 85 Vizualizări

20140214-080212.jpg
Spanacul (Spinacia oleracea) este o plantă perenă comestibilă (legumă), prezentă mai ales în grădini, uneori și pe terenuri necultivate. Erbacee legumicolă, spanacul provine din Orient și face parte din familia chenopodiaceelor. ( sursa: Wikipedia)
Spanacul este o legumă, care gătită are un conținut nutritiv deosebit. Iată componentele:

Calorii (conținut energetic): 20 kcal/85kJ
Apă: 92,7%
Albumină: 2,5 g
Hidrați de carbon: 1,6 g
Grăsimi: 0,4 g
Acid oxalic: 0,8 g
Carotinoidă: 0,8 mg
Vitamina B1: 0,1 mg
Vitamina B2: 0,2 mg
Acid nicotinic (Vitamina B3): 0,6 mg
Vitamina B6: 0,2 mg
Vitamina C: 40-150 mg
Vitamina E: 2,5 mg
Fier: 3-4 mg
Potasiu: 0,45 g
Calciu: 130 mg
Cupru: 0,1 mg
Magneziu: 23 mg
Sodiu: 65 mg
Fosfor: 45 mg
Zinc: 0,22 g
Concluzia este una singură! Consumați spanac..

Iată o rețetă simplă, ușor de preparat.

Ingrediente:
-500 grame spanac (proaspăt sau congelat)
-2 lingurițe ulei măsline sau rapiță
-250 grame lapte (proaspăt sau UHT)
-sare, piper, zahăr brun
-100 grame cașcav ras
-3 căței de usturoi.
Mod de preparare:

Într-un vas, se pune uleiul se călește câteva secunde usturoiul, se adaugă spanacul (dacă este proaspăt se fierbe în prealabil) se amestecă cu usturoiul se adaugă laptele. Se lasă la fiert aproximativ 5-9 minute, se adaugă cașcavalul ras, se condimentează după gust și poftă bună…

Cu dragoste,
Ciprian Bârsan

Articolul anterior

Următorul articol