👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
24 iunie 2024
Comunicate

Felicitări frate Alex Ivan!

  • 10 iunie 2024
  • Citești în 2 minute
  • 131 Vizualizări
Felicitări frate Alex Ivan!

Anunț cu bucurie apariția cărții „Libertatea de conștiință în mișcarea anabaptistă. – Evoluție și efecte”, la editura Galaxia Gutenberg. Pentru moment, volumul este disponibil doar la standul cu cărți al Bisericii Betel București. În curând urmează să fie distribuit și în unele librării. Revin cu detalii.

Povestea anabaptiștilor merită spusă și generației contemporane. Curajul asumării botezului credinței creștine; separarea Bisericii de Stat; pacifismul și ucenicia; vor fi tezele centrale ale teologiei anabaptiștilor secolului XVI. Libertatea de conștiință, păstrată sub influența plenară a Scripturii, vor face din acest grup religios, neînsemnat în peisajul confesional al Reformei protestante, un model de autenticitate religioasă. Delimitarea de extremiști, asumarea unei vocații biblice, dar și bucuria acceptării, uneori, chiar și a sacrificiului suprem, vor face din unii lideri ai mișcării anabaptiste, eroi ai credinței creștine.

Cutremurul teologiei anabaptiștilor se resimte și astăzi în sfera religioasă, politică și socială a Europei și Americii. Credincioșii anabaptiști ne-au dovedit că se poate.

Mulțumesc soției mele Alexandra Ivan, familiei, coordonatorului de proiect, domnului Conf.univ.dr. Emil Bartos, prietenilor, bisericii Betel, dar mai ales Domnului meu Hristos Isus pentru dragoste, prețuire și suport.

Onoarea să fie mereu a Domnului nostru! 🙏

Articolul anterior

Următorul articol