👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
17 iulie 2024
Articole

EVENIMENT

  • 5 ianuarie 2024
  • Citești în 2 minute
  • 246 Vizualizări

Pe Amalia Decean am ascultat-o prima oară în urmă cu vreo opt ani. La noi în biserică, cineva cântase „A mai trecut un an”, iar altcineva „La umbra crucii Tale.” Mi-au plăcut cântările și eram curios de unde vin, așa că le-am căutat pe YouTube. Apoi am întâlnit din nou numele ei în cartea despre Filip Fărăgău. De atunci încolo o ascult mereu și nu aș vrea să mă laud, dar cred că știu cam toate cântările pe de rost. Cred că știți experiența aceea când îți plac anumite melodii și le poți da play și asculta în mintea ta!

De ce îmi place să o ascult pe Amalia Decean? Mai întâi, e vorba despre varietate. În repertoriul ei puteți găsi cântării 100% românești, dar și stilul worship, cântări vechi și cântări noi, mai meditative și mai ritmate. Toate însă au miez, toate au profunzime. După ce ai ascultat, rămâi cu certitudinea că ai fost hrănit, că ai fost cercetat.

Și mai e ceva, poate cel mai important. Cântările Amaliei Decean înseamnă mai mult decât muzică și versuri. Dincolo de acestea răzbate o viață de umblare cu Dumnezeu. Pentru aceasta nu există niciun substitut și nici vreun element artistic care să îi compenseze lipsa. Acesta este elementul care nu poate fi măsurat, dar care dă valoare cântărilor și le transformă din simple cântări în adevărate acte de jertfă și de închinare.

În ce mă privește sunt mulțumitor pentru cântările Amaliei Decean și ale tuturor celorlalți artiști creștini, care ne duc mai aproape de cer, mai aproape de Dumnezeu! Este bucuria mea să vă invit duminică seara, la Biserica Crestina Baptista Betania Timisoara, unde o vom avea alături de noi pe Amalia Decean!

Articolul anterior

Următorul articol