👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
14 iulie 2024
Articole

Dumnezeu repara, Dumnezeu este cu noi!

  • 24 decembrie 2023
  • Citești în 2 minute
  • 222 Vizualizări

Acum văd puțin altfel aceste gînduri, dar parcă pricep mai bine ce am scris atunci.

Gloria Bisericii, a creștinilor, slava lui Dumnezeu între oameni despre care au cîntat îngerii stă în felul în care aceștia, în mijlocul necazurilor, scîrbelor, pierderilor, împotrivirilor, bolilor, merg prin lume proclamînd DUMNEZEU ESTE CU NOI!

Slava lui Dumnezeu se arată în necazuri. Ne-a spus-o Mîntuitorul: în lume veți avea necazuri.

Nu ne lăsăm mințiți de Evanghelia prosperității, cum că aici ne va fi bine, vom fi sănătoși și cu buzunarele pline. Cristos n-a venit să ne vindece de coșuri, furuncule și să ne scape de dentist! Cristos a venit să fie cu noi, în mizerie fiind, să facă mizeria să strălucească. Să facă din nenorociți sfinți, din păcătoși, preoți, din căzuți și fii risipitori, părtași la masa Lui.

Dumnezeu este cu noi! Dumnezeu repară! Dumnezeu este cu noi acum și aici! Dumnezeu va repara atunci și acolo!

Între prezentul frămîntat și viitorul escatologic se întinde promisiunea vieții de veac și a vieții din belșug alături de El!

Dumnezeu este cu noi, Emanuel, numele Pruncului ne ajută să trăim decent și demn prezentul.

Pînă cînd Iahve va repara, este glorios și eroic să le văd pe văduvele prietenilor mei umblînd cu lacrimile șterse prin lume, cu durere, dar cu demnitatea celor care au încă nădejde, pînă cînd Iahve va restaura, este emoționant să văd mame cu inima strivită, crescîndu-și copiii loviți de boli și anomalii genetice cu dedicare și dragoste izvorîtă din puterea pe care le-o dă Dumnezeu.

Acestea sînt acum și aici mai frumose decît o ”normalitate” la care am putea tînji, lipsiți de imaginație fiind pentru a ne putea imagina perfecțiunea.

Da Pînă la mai mult ca perfectul viitorului, Dumnezeu este cu noi! Emanuel, Isus, Mîntuitorul s-a născut!

Citiți articolul accesând : Marius Cruceru