👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
17 iulie 2024
Articole

Condiții pentru un an plin de bucurii!

  • 1 ianuarie 2024
  • Citești în 3 minute
  • 242 Vizualizări

Noaptea spirituală se așterne încet dar sigur peste întreaga omenire. Acum Biserica este în lume, având un rol important de a lumina în întuneric, de-a învinge și străpunge întunericul!

Cum ?

Înțelegând, ca timpul zboară și nu se mai întoarce niciodată înapoi…

 

În mod tradițional, timpul e văzut ca fiind măsurarea distanței dintre evenimente. El e compus din trecut, prezent și viitor. Trecutul e considerat ca fiind ceva deja întâmplat și nu poate fi schimbat. Dumnezeu însă îl poate spăla, schimba. Prin pocăință putem scăpa de povara trecutului. Viitorul, în schimb, e considerat ca fiind disponibil unei multitudini de posibilități, viitorul este în mâna lui Dumnezeu.

Oamenii măsoară timpul folosind multe unități, unele bazate pe evenimente reale (rotația Pământului în jurul Soarelui), altele sunt arbitrare. Descrierea clasică timpului făcută de Isaac Newton din lucrarea sa “Principia” e că timpul “curge” constant, la fel pentru toți. Adică e independent de evenimentele ce au loc în cadrul său.

Timpul nu se mai întoarce înapoi. Nu poți să experimentezi același eveniment de două ori. Fiecare “celulă” a timpului este umplută cu evenimentul pe care îl oferi în succesiunea lui și atât. Regretele nu pot schimba nimic.

De aceea, grija noastră este „Cu ce umplem celulele timpului?”

Pentru binecuvântare, bucurie și belșug de har TREBUIE să ai câteva atitudini potrivite. Iată-le!

Ridică ALTARE

Exod 20:24 Să-Mi ridici un altar de pământ, pe care să-ţi aduci arderile-de-tot şi jertfele de mulţumire, oile şi boii. În orice loc în care Îmi voi aduce aminte de Numele Meu, voi veni la tine şi te voi binecuvânta.

Recunoște AUTORITATEA

Levitic 20:24 V-am* spus: «Voi le veţi stăpâni ţara; Eu vă voi da-o în stăpânire: este o ţară în care curge lapte şi miere.» Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, care** v-am pus deoparte dintre popoare.

Regretă ATITUDINEA din trecut

Numeri 20: 24 “Aaron are să fie adăugat* la poporul lui, căci nu va intra în ţara pe care o dau copiilor lui Israel, pentru că v-aţi** împotrivit poruncii Mele, la apele Meriba.

APROPIE-TE de fratii tăi nu înainta împotriva lor

Judecători 20:24 Copiii lui Israel au înaintat împotriva fiilor lui Beniamin în ziua a doua.

ASCUNDE-TE în Domnul

1 Sam 20:24 David s’a ascuns în cîmp. A venit luna nouă, şi împăratul a luat loc la ospăţ ca să mănînce

ASCULTĂ , respectă poruncile Domnului

Ez. 20:24 pentru că n-au împlinit* poruncile Mele şi au lepădat învăţăturile Mele, au pângărit Sabatele mele şi şi-au întors ochii** spre idolii părinţilor lor.

ATENȚIE la Atitudine

Matei 20:24 Cei zece, când* au auzit, s-au mâniat pe cei doi fraţi.

respectă AUTORITATEA

Luca 20:24 Arătaţi-Mi un ban . Al cui chip şi ale cui slove sunt scrise pe el?” „Ale Cezarului”, au răspuns ei.

Prezența la ADUNARE este esențială

Ioan 20:24 Toma, zis* Geamăn, unul din cei doisprezece, nu era cu ei când a venit Isus.

Venirea lui Hristos este APROAPE

Faptele Apostolilor 20:24 Dar eu nu ţin numaidecât la viaţa mea, ca şi cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.

Mă rog ca privirea și mâna Domnului să fie peste noi în anul 2024

Cu dragoste, Ciprian Bârsan

Articolul anterior

Următorul articol