👋 Bine ați venit pe dininimapentrutine.ro!
14 iulie 2024
Articole

̆ ̆ ̂ : – ❗

  • 3 ianuarie 2024
  • Citești în 5 minute
  • 231 Vizualizări


În pdf: https://misiunemadagascar.ro/…/Jurnale-misionare-2013….
În format revistă: https://online.fliphtml5.com/seeod/xosn/#p=1.
Cum ar fi să privim puțin prin trecut, ca să ne așezăm mai bine prezentul? Eu nu sunt adeptul călătoriei cu ochii în oglinda retrovizoare, ci adeptul privirii prin parbriz. Însă oglinda retrovizoare are un rol foarte important: să vezi ce ai înapoi, pe cine ai lateral și să îți iei deciziile de conducere în trafic și în funcție de asta.
Știți că am realizat un SONDAJ privind relația dintre misionari și susținătorii lor (încă disponibil aici: https://forms.gle/pQDnX1PVEEaNarh19. Am primit răspunsuri foarte revelatorii legat de lucrarea misionară. Unul dintre păstorii care au răspuns la interviu ne atrăgea atenția asupra faptului că nu toți misionarii au ocazia pe care noi o avem de a prezenta PUBLIC lucrarea pe care o facem. Și ARE DREPTATE! Sunt țări în care misionarii trebuie să lucreze sub acoperire! Nu pot face evanghelizări publice, cum este cazul la noi. Și nu pot să le prezinte de internet, pe canalele social-media. Însă lucrează. Sunt serioși! Și fac o lucrare care dă rezultate bune. Sunt însă SUB ACOPERIRE! Nu își pot folosi numele lor, ci au pseudonime.
Noi, însă, în Madagascar, avem acest HAR. Și LIBERTATE. Și BINECUVÂNTARE! De a vesti liber și fără opreliști (cu anumite precauții) ceea ce facem.
De aceea, Dumnezeu ne-a conștientizat de o DUBLĂ MISIUNE ȘI DUBLĂ RESPONSABILITATE:
(1) Să îi conștientizăm pe cei de acasă de NEVOIA lucrării misionare și a misionarilor de pe câmpul de misiune: „și ei sunt oameni normali și mănâncă de 3 ori pe zi – ca și cei de acasă, din Europa sau SUA”. Era una dintre vorbele fratelui Rick Cunningham asta, dar am preluat-o și eu.
(2) Să îi RESPONSABILIZĂM pe cei cu inima doritoare pentru lucrarea misionară CĂ SE POATE! ESTE TIMPUL PENTRU UN SECERIȘ BOGAT, DAR SUNT PUȚINI SECERĂTORII!
Dacă eu am putut să merg pe câmpul de misiune la aproape 40 de ani și să stau peste 10 ani într-un câmp de misiune cu familia mea – IOANA și 3, apoi 4 copii, înseamnă CĂ SE POATE!
Dumnezeu mi-a dat și această misiune: SPUN CELOR CARE STAU ÎNTRE DA ȘI NU SĂ IA DECIZIA „DA”. Astăzi este timpul! Nu vei regreta să mergi în câmpul de misiune. Dar vei trăi cu adânci regrete să știi în inima ta că Dumnezeu te-a chemat, dar Tu ai refuzat această înaltă și adâncă chemare.
Dacă ești însă prins în altceva și nu se poate, NE BUCURĂM CĂ EȘTI ÎN CÂMPUL DE MISIUNE PRIN ÎNLOCUITOR. Noi înșine, reprezentăm mulți români care ar fi vrut să fie în lucrarea misionară, dar viața le-a luat altă direcție. TOTUȘI, EI SUNT PRIN NOI în lucrarea misionară. Noi îi reprezentăm, iar ei sunt în inimile noastre și lucrează prin mâinile noastre și ale echipei noastre de aici.
Din această cauză, RĂSFOIESC prin arhive.
Am regăsit Scrisorile de informare scrise în diverși ani (le-am păstrat), și pe rând, le vom așeza între coperțile unor Ebook-uri, pe care să le împărtășim cu tine.
ÎNDRĂZNEȘTE SĂ CITEȘTI, să meditezi, să ne asculți, să ne auzi. Poate experiențele noastre te vor încuraja, te vor motiva, te vor ajuta să îți depășești FRICILE. Și să te avânți acolo unde Dumnezeu te cheamă.
Pastorul Ciprian Bârsan a scris o lucrare de Disertație la Institutul Teologic Penticostal Român asupra lucrării din Madagascar pe care o facem în parteneriat cu dumneavoastră și cu el. Noi nu am avut bucuria să o avem în mână această lucrare, însă ne bucurăm că s-a scris despre lucrarea misionară românească din Madagascar.
În Madagascar și în alte părți ale lumii, românii scriu ISTORIA CONTEMPORANĂ a MISIUNII.
Noi vă împărtășim ceea ce am trăit în Madagascar.
Încet, în următorul an, vom căuta în arhive și rând pe rând, vom lua fiecare an și îl vom așeza sub forma acestor Ebook-uri. Vă încurajăm, încă o dată, să vă faceți puțin timp și să le citiți.
Apoi să ne oferiți feed-back. Asta ne va ajuta!
La final de an 2023 și început de an 2024 spunem doar atât:
Dumnezeu să te binecuvânteze și să te păzească!
El să facă să lumineze Fața Lui peste tine și să îți dea Pacea!
Să îți dea izbândă și putere în toate lucrurile pe care vei pune mâna!
Să lase slava Lui și mila Lui peste casa ta!
Să îți arate favoare divină și să îți călăuzească deciziile și pașii în anul 2024!

Marcel Șaitiș

Articolul anterior

Următorul articol